Code for Romania este primul ONG românesc care devine organizație globală! Puteți urmări înregistrarea evenimentului de lansare, organizat în parteneriat cu Primăria Haga și Ministerul de Externe Olandez AICI.

 008  Rezultate Vot 

 Participation for Romania: 
Rezultate alegerilor puse în context pentru fiecare rundă electorală

 Soluție live 

O democrație se sprijină pe cetățeni critici și informați. Rezultate Vot își propune să informeze și să dezvolte spiritul critic al alegătorilor prin contextualizarea informației electorale însoțite de analize apartinice ale acesteia. Această platformă este locul în care oricine poate accesa toate informațiile relevante ale alegerilor din România. Platforma conține: hărți detaliate cu prezența la vot la nivelul țării/județului, rezultatele parțiale ale alegerilor după închiderea urnelor, pe măsură ce ele sunt comunicate de autorități, informații din sistemul de monitorizare digitală a alegerilor, respectiv Monitorizare Vot, istoricul electoral al României pentru toate rundele de alegeri începând cu anul 1992 și un flux live de comentarii și analize realizate de sociologi din marile centre universitare din România.

Vezi soluția
Rezultate Vot

2019
Anul lansării
30
de ani de alegeri acoperiți
523.790
utilizatori unici
2.82
milioane de accesări

Un proiect dezvoltat pro-bono de voluntarii Code for Romania

Rezultate Vot ar trebui să fie, pentru toți cei interesați de alegerile din România, principala sursă de informare pe perioada întregului ciclu electoral. De la rezultate „live” în ziua alegerilor și până la rezultatele tuturor alegerilor din România la nivel național, județean sau la nivel de localitate, de la analize „la cald” publicate în timpul alegerilor și până la analize mai extinse, ce urmăresc evoluțiile electorale în politica din România, toate informațiile sunt disponibile într-un format prietenos, ușor de utilizat.

Claudiu Tufiș
Conferențiar universitar - Facultatea de Științe Politice, Universitatea București

Felicitările ne fac fericiți, donațiile ne ajută să continuăm.

Rezultate Vot este o soluție a cărei dezvoltare și supraviețuire depinde exclusiv de donațiile voastre. 

Soluție construită de

Adelina Nicolov

Alexandra Ștefănescu

Technology Officer (pro bono)

Anca Cismașiu

Technology Officer (pro bono)
Andrei Chirila

Andrei Chirila

Bogdan Bujdea

Technology Officer (pro bono)

Bogdan Ivanel

Președinte

Bogdan Vizureanu

Technology Officer (pro bono)

Ion Dormenco

Senior Technology Officer

Mihai Popa

Technology Officer (pro bono)

Mircea Moise

Nicu Surdu

Technology Officer (pro bono)

Olivia Vereha

Director of Product

Radu Ștefănescu

Technology Officer (pro bono)
Razvan Ciuca

Răzvan Ciucă

Tudor Dan

Tudor Dan


Codul sursă

Tot codul scris de comunitatea Code for Romania este open-source. Ne propunem să construim, contribuim la și să încurajăm dezvoltarea librăriei de cod a României pentru a crește calitatea soluțiilor software din spațiul public și nu numai. Codul sursă deschis ajută la creșterea calității infrastructurii digitale construite de actorii din domeniul digitalizării, reduce costurile prin reutilizarea sa în contexte distincte, crește gradul de transparentizare, elimină dependența de furnizori unici și încurajează consolidarea de comunități de contribuitori printre specialiști care pot semnala erori sau pot îmbunătăți componente și funcționalități. Descopera aici codul acestei soluții:

Web | API 

Parteneri: