Pe Blogul nostru poți citi rapoartele noastre de cercetare și prototipare din programul Civic Labs pentru anul 2020-2021, în domeniile Educație, Sănătate, Grupuri Vulnerabile, Mediu, Participare Civică.

 011  Știri Oficiale

 Environment for Romania: 
Platformă de informații din surse oficiale

 Soluție live 

În situații de criză, comportamentele de consum de informații se schimbă în mod radical. În astfel de perioade, propagarea știrilor false în media online sau cea tradițională (presă scrisă, radio, tv etc) este foarte nocivă și devine, din nefericire foarte accelerată. Pe fondul panicii populației, acest lucru poate cauza luarea de decizii radicale și poate duce la creșterea nivelului de teamă și de incertitudine în rândul oamenilor. Știri oficiale reprezintă o sursă de informare corectă oferind populației posibilitatea de a fi vigilentă în ceea ce privește modul în care accesează, asimilează și distribuie rafalele de știri prezentate în media. Soluția este completată de două extensii de browser (Chrome și Firefox) care ajută oamenii să identifice sursele oficiale de date și informații pentru verificarea conținutului pe care îl consultă.

Vezi soluția
Stiri Oficiale

2020
anul lansării
3
zile a durat construcția platformei
11.1
milioane de utilizatori unici
55.8
milioane de accesări

Soluție dezvoltată pro-bono de voluntarii Code for Romania cu sprijinul RAF, ING și Fundației Vodafone

Felicitările ne fac fericiți, donațiile ne ajută să continuăm.

Donează pentru a susține eforturile Code for Romania de ameliorare a efectelor pandemiei de Covid-19.

Soluție construită de:

Alexandra Ștefănescu

Chief Technology Officer

Andrei Ioniță

Technology Officer

Andrei Petcu

Gheorghe Lupu

Technology Officer (pro bono)

Mihai Popa

Technology Officer (pro bono)

Olivia Vereha

Vice President of Product
Paul Ghiran

Paul Ghiran


Codul sursă

Tot codul scris de comunitatea Code for Romania este open-source. Ne propunem să construim, contribuim la și să încurajăm dezvoltarea librăriei de cod a României pentru a crește calitatea soluțiilor software din spațiul public și nu numai. Codul sursă deschis ajută la creșterea calității infrastructurii digitale construite de actorii din domeniul digitalizării, reduce costurile prin reutilizarea sa în contexte distincte, crește gradul de transparentizare, elimină dependența de furnizori unici și încurajează consolidarea de comunități de contribuitori printre specialiști care pot semnala erori sau pot îmbunătăți componente și funcționalități. Descopera aici codul acestei soluții:

Web

Parteneri: