În 2022, echipa Code for Romania, alături de comunitatea de peste 3000 de voluntari a construit în timp record un ecosistem care a ajutat deja peste 1,5 milioane de refugiați din Ucraina. Zi de zi, lucrăm la noi soluții digitale care să rezolve problemele societății românești. Vezi aici soluțiile noastre și susține-ne cu o donație trimițând un SMS cu textul PUTEM la 8864. Împreună PUTEM.

 011  Știri Oficiale

 Environment for Romania: 
Platformă de informații din surse oficiale

 Soluție live 

În situații de criză, comportamentele de consum de informații se schimbă în mod radical. În astfel de perioade, propagarea știrilor false în media online sau cea tradițională (presă scrisă, radio, tv etc) este foarte nocivă și devine, din nefericire foarte accelerată. Pe fondul panicii populației, acest lucru poate cauza luarea de decizii radicale și poate duce la creșterea nivelului de teamă și de incertitudine în rândul oamenilor. Știri oficiale reprezintă o sursă de informare corectă oferind populației posibilitatea de a fi vigilentă în ceea ce privește modul în care accesează, asimilează și distribuie rafalele de știri prezentate în media. Soluția este completată de două extensii de browser (Chrome și Firefox) care ajută oamenii să identifice sursele oficiale de date și informații pentru verificarea conținutului pe care îl consultă.

Vezi soluția
Covid 5
Stiri Oficiale
Covid 6

COVID-19 Știri Oficiale

2020
anul lansării
3
zile a durat construcția platformei
11.1
milioane de utilizatori unici
55.8
milioane de accesări

Criza din Ucraina Știri Oficiale

utilizatori unici
accesări

Soluție dezvoltată pro-bono de voluntarii Code for Romania cu sprijinul RAF, ING și Fundației Vodafone

Felicitările ne fac fericiți, donațiile ne ajută să continuăm.

Donează pentru a susține eforturile Code for Romania de ameliorare a efectelor pandemiei de Covid-19.

Soluție construită de:

Alexandra Ștefănescu

Technology Officer (pro bono)

Andrei Ioniță

Technology Officer

Andrei Petcu

Gheorghe Lupu

Technology Officer

Mihai Popa

Technology Officer (pro bono)

Olivia Vereha

Vice President of Product
Paul Ghiran

Paul Ghiran


Codul sursă

Tot codul scris de comunitatea Code for Romania este open-source. Ne propunem să construim, contribuim la și să încurajăm dezvoltarea librăriei de cod a României pentru a crește calitatea soluțiilor software din spațiul public și nu numai. Codul sursă deschis ajută la creșterea calității infrastructurii digitale construite de actorii din domeniul digitalizării, reduce costurile prin reutilizarea sa în contexte distincte, crește gradul de transparentizare, elimină dependența de furnizori unici și încurajează consolidarea de comunități de contribuitori printre specialiști care pot semnala erori sau pot îmbunătăți componente și funcționalități. Descopera aici codul acestei soluții:

Web

Parteneri: