În 2022, echipa Code for Romania, alături de comunitatea de peste 3000 de voluntari a construit în timp record un ecosistem care a ajutat deja peste 1,5 milioane de refugiați din Ucraina. Zi de zi, lucrăm la noi soluții digitale care să rezolve problemele societății românești. Vezi aici soluțiile noastre și susține-ne cu o donație trimițând un SMS cu textul PUTEM la 8864. Împreună PUTEM.

 018  Vot România

 Participation for Romania: 
Ghidul complet al alegătorului din România 

 Soluție live 

Vot România este o platformă care facilitează accesul cetățenilor la informațiile privind alegerile, contribuind la o mai mare transparență a procesului electoral. Accesând votromania.ro toți cetățenii pot să verifice, alături de documentele și procedurile necesare pentru a vota, și care este secția la care sunt arondați în funcție de statutul fiecăruia. Website-ul va fi disponibil cu informații actualizate la fiecare nouă rundă electorală. Conținutul prezent pe platforma Vot România este realizat în parteneriat cu experții electorali ai Observatorului Electoral.

Vezi soluția
Vot Romania

2020
anul lansării
2
alegeri deservite
40.014
utilizări

Un proiect dezvoltat pro-bono de voluntarii Code for Romania

Cu ajutorul VotRomânia afli în exact două minute unde votezi şi care sunt regulile. Informaţia clară şi simplificată este o resursă foarte necesară pentru alegătorii care nu au timp să urmărească multele şi desele modificări ale legislaţiei electorale - şi cu atât mai binevenită în condiţiile în care măsurile de siguranţă sanitară complică şi mai mult procedurile.

Maria Krause
Expert electoral

Felicitările ne fac fericiți, donațiile ne ajută să continuăm.

Vot România este o soluție a cărei dezvoltare și supraviețuire depinde exclusiv de donațiile voastre. 

Soluție construită de:

Olivia Vereha

Vice President of Product

Ion Dormenco

Technology Officer (pro bono)

Radu Ștefănescu

Technology Officer (pro bono)

Mihai Popa

Technology Officer (pro bono)

Adriana Spulber

Social Media Officer (pro bono)
Catalinzmole

Cătălin Zmole

George Bejan

Technology Officer (pro bono)

Andrei Onel

Technology Officer (pro bono)

Cosmin Vaman

Chief Communications Officer

Radu Sofrone

Designer (pro bono)

Raul Ritea

Dragoș Costache

Content Officer (pro bono)
Mariakrause

Maria Krause


Codul sursă

Tot codul scris de comunitatea Code for Romania este open-source. Ne propunem să construim, contribuim la și să încurajăm dezvoltarea librăriei de cod a României pentru a crește calitatea soluțiilor software din spațiul public și nu numai. Codul sursă deschis ajută la creșterea calității infrastructurii digitale construite de actorii din domeniul digitalizării, reduce costurile prin reutilizarea sa în contexte distincte, crește gradul de transparentizare, elimină dependența de furnizori unici și încurajează consolidarea de comunități de contribuitori printre specialiști care pot semnala erori sau pot îmbunătăți componente și funcționalități. Descopera aici codul acestei soluții:

Web | API

Parteneri