Joi 24 februarie, Code for Romania a anunțat că își oprește activitatea obișnuită și că își îndreaptă toate eforturile echipei și comunității de peste 2700 de voluntari spre construcția infrastructurii digitale de care societatea civilă și autoritățile au nevoie pentru administrarea situațiilor de urgență. Află mai multe aici și susține-ne cu o donație trimițând un SMS cu textul PUTEM la 8864. Împreună PUTEM.

Raport Civic Labs - Măsurarea poluării

Un Program 3

În Orb

Deschid astăzi poate cel mai tehnic raport rezultat din Civic Labs până în prezent cu o senzație pe care o am frecvent în orice domeniu lucrăm în România. Senzația că lucrăm în orb pentru că nu avem informații suficiente, corecte, complete și utilizabile. Domeniul poluării este uriaș și plin de provocări. Dar de departe, ceea ce ne ține cel mai mult în urmă în orice încercare de a dezvolta proiecte și programe sustenabile și eficiente este lipsa datelor.

Ne-am uitat timp de aproape un an la sectoarele cheie în care poluarea face ravagii în zilele noastre. Am încercat să înțelegem ce seturi de informații avem disponibile despre calitatea aerului, a apei potabile, despre gradul de poluare fonică, luminoasă sau despre solurile din România. Am descoperit, ca într-un quest de Fort Boyard, un drum anevoios și plin de neprevăzut spre informații și în unele cazuri nu am reușit să avansăm aproape deloc spre ultimul nivel, să obținem datele necesare pentru că ele fie nu există, fie nu sunt suficient de complete pentru a putea servi drept bază pentru analize și decizii ulterioare.

Înainte de a construi orice, în ciuda presiunii uriașe a cerului roșu de deasupra noastră, trebuie să rezolvăm fundația pe care să construim orașe sustenabile și o planetă sănătoasă. Avem nevoie de date și de procese corecte de măsurare și evaluare.

Citiți raportul