Joi 24 februarie, Code for Romania a anunțat că își oprește activitatea obișnuită și că își îndreaptă toate eforturile echipei și comunității de peste 2700 de voluntari spre construcția infrastructurii digitale de care societatea civilă și autoritățile au nevoie pentru administrarea situațiilor de urgență. Află mai multe aici și susține-ne cu o donație trimițând un SMS cu textul PUTEM la 8864. Împreună PUTEM.

Raport Civic Labs - Reciclarea și managementul deșeurilor

Civic Labs Reciclare

Soluțiile sunt la fiecare dintre noi

Echipa Civic Labs a petrecut peste 580 de ore de research pentru acest raport. Peste trei luni petrecute în documente, în interviuri, pe teren, în instituții publice și alături de experți din domeniu pentru a înțelege cumputem contribui la o societate în care grija față de mediu nu este un ”To Do” listat în secțiunea opțională de taskuri zilnice. Sute de ore doar pentru a înțelege cum funcționează și alte sute pentru a proiecta soluții pentru problemele și blocajele depistate. 

Cetățenii nu au în mod normal la dispoziție aceste ore. Urmând cercetării din anii 2020-2021 centrată pe reutilizare și reducere, anul acesta ne-am concentrat atenția asupra proceselor de reciclare. În paginile următoare vă invităm să găsiți o sinteză accesibilă a sectorului reciclării, să înțelegeți unde sunt punctele nevralgice din sistem și ce putem face pentru o planetă mai prietenoasă pentru generația copiilor noștri. La final, ca întotdeauna, vă așteptăm cu soluții pe care să le putem pune în practică împreună pentru sănătatea și viitorul nostru.

Click pentru a citi raportul